Introduksjon til nye profiler

Posted by Bloc on 15. Mar 2016

INTRODUKSJON

Alle salongene i Adam og Eva har nå fått helt nye profiler. De viktigste nyhetene er at avdelingsleder nå kan administrere frisørene i salongen, og at profilene nå forteller mye mer om hvem frisørene er, og hvilke kompetanser og erfaringer frisørene i de forskjellige nivåene har opparbeidet igjennom sin karriere. Vi tror dette vil gjøre det både enklere og tryggere for kundene å bestille time hos Adam og Eva.

I denne guiden kan du lese mer om hvordan avdelingsleder administrerer frisørene i salongen, og hvordan både frisører og avdelingsledere kan fyller ut frisørene sine profiler.


SALONGPROFIL

Fane 1: Salongen

På salongen fanen til salongprofilene har vi nå lagt mer vekt på blogg. Her får man de siste nyhetene med en gang, sammen med to widgets som viser informasjon om salongen og en oversikt over hvilke frisører som jobber i salongen.



Fane 2: Våre frisører

Under våre frisører fanen finner man en oversikt over alle frisørene som jobber i salongen. For besøkende av siden er dette kun et oversikt, men for avdelingsledere med administrator tilgang vil denne siden fungere som et verktøy for å administrere frisører. Her kan man legge til endre og fjerne frisører i salongen, og passe på at frisøren sin informasjon er til alle tider oppdatert.


Hvordan legge til en frisør som allerede har profil

  1. Trykk på Administrer øverst til høyre på i våre frisører fanen.
  2. Trykk på Legg til ny knappen i boksen som dukker opp.
  3. Fyll inn navn eller e-post til frisøren du ønsker å legge til og trykk Søk.
  4. I søkeresultatet trykker du Velg bak frisøren du ønsker å legge til.
  5. Frisøren er nå lagt til og du kan gå videre til Rediger profil.

Hvordan legge til en frisør som ikke har profil

  1. Trykk på Administrer øverst til høyre på i våre frisører fanen.
  2. Trykk på Legg til ny knappen i boksen som dukker opp.
  3. Fyll inn navn eller e-post til frisøren du ønsker å legge til og trykk Søk.
  4. Dersom frisøren du ønsker å legge til likevel finnes vil de dukke opp i søkeresultatet og du kan da trykke Velg bak frisøren du ønsker å legge til. Dersom de ikke dukker opp kan du trykke Opprett ny for å lage en profil til de.
  5. Frisøren er nå lagt til og du kan gå videre til Rediger profil.

Hvordan redigere en profil og koble til riktig Hano bruker slik at frisørene får “bestill time” knapp i profilene sine.

For å redigere en profil som er lagt til trykker du først administrer knappen i Våre frisører fanen til salongprofilen, og så på Rediger ikonet på frisøren du ønsker å redigere infoen til. Du kan også gå direkte til rediger profil fra siste steget når du legger til en profil.

I rediger profil vinduet kan du fylle ut vitale data, laste opp bilde, administrere profileiere og knytte opp profilen til riktig Hano bruker. Litt om hver fane:

  • Vitale data: I denne fanen kan rette opp mangler eller feil i frisøren sin profil info. Trykk så på lagre, og gå til neste fane. NB: Valgt nivå her vil kun vises i Våre Frisører fanen i salongprofil. For at nivå skal vises i frisørprofilene må det spesifiseres i hver enkelt frisør sin profil.
  • Profilbilde: I denne fanen kan du laste opp bilde dersom frisøren ikke har gjort dette selv. Har frisøren allerede lastet opp et bilde er det kun de som kan endre dette.
  • Profileiere: I denne fanen kan du legge til en ny e-post adresse dersom frisøren er registrert med en e-post de ikke lenger har tilgang til, og ikke husker passordet sitt.
  • Hano: I denne fanen kan du koble frisøren til riktig bruker hos Hano. En bestill time knapp vil da vises øverst i frisørprofilen.

Hvordan endre rekkefølge på frisøroversikten

  1. Trykk på Administrer øverst til høyre på i våre frisører fanen.
  2. Trykk på pil opp og pil ned for å endre rekkefølgen på frisørene. Endringen skjer umiddelbart og vil være synlig når du har lastet siden på nytt.

Hvordan fjerne en frisør fra en salong

  1. Trykk på Administrer øverst til høyre på i våre frisører fanen.
  2. Trykk fjerne knappen ( x ). Endringen skjer umiddelbart og vil være synlig når du har lastet siden på nytt.

Hvordan legge inn Våre Frisører fanen som en side i hovedmenyen.

  1. Gå til Våre frisører fanen på salongprofilen og kopier nettadressen.
  2. Trykk på skiftenøkkel ikonet og velg Opprett ny side
  3. Velg Lenke. I tittel feltet skriver du “Frisører”, og i lenken feltet limer du inn nettadressen, og legger inn “&ispage=true” på etter tallet på slutten av lenken.
    Lenken vil da se ut som noe lignende dette: “http://arkaden.adamogeva.no/group/members?uid=1001...
  4. Trykk legg til link for å endre link, og gå til skiftenøkkel ikonet og organiser meny for å flytte den dit du ønsker i menyen. Når det er gjort kan du fjerne den gamle oversikten over frisører ved å trykke på Valg og Fjern.

Fane 3: Galleri

I gallerifanen kan salongen laste opp album med bilder fra salongen, events, og lignende slik at kundene får et inntrykk av salong. Salongene har ofte et kult interiør som lokker kunder inn i salongen, og det kan man dra nytte av på nett også. Man kan også laste opp album med inspirasjon slik at kundene enkelt kan finne en referanse på hvilken frisyre de ønsker.

Fane 4: Blogg

Blogg fungerer på samme måte som før.



FRISØRPROFIL

Fane 1: Om meg


På Om meg fanen til frisørprofilene er det nå 5 nye widgets; Nivå, Om meg, Salonger, Kompetanse, Utmerkelser og Kurs/Sertifikater.

Disse widgettene kan frisørene selv fylle ut, men i noen tilfeller kan det ofte være enklere for administrator å fylle ut frisørene sine profiler på vegne av de fremfor å følge opp at de gjør det selv. Dette gjøres ved at administrator tar eierskap i frisøren profil i en kort periode slik at de kan fylle ut profilen på vegne av de.

Hvordan ta eierskap i en frisør sin profil

  1. Gå til frisørprofilen du ønsker å redigere
  2. Trykk på administrer frisør øverst i høyre hjørne på profilen og velg se profileiere
  3. Trykk Ta eierskap i 24 timer. Eierskapet opphører da etter 24 timer, slik at du slipper å tenke på å fjerne det igjen når du er ferdig.
  4. Trykk på e-post adressen du er logget inn med helt øverst til høyre på siden, og velg profilen du nettopp tok eierskap i.

Du vil nå kunne fylle ut profilen til frisøren på nøyaktig samme måte som hvis frisøren skulle gjort det selv. Instruksjonene for å fylle ut frisørprofiler passer dermed både til administrator og frisørene selv.

Hvordan fylle ut boksene i frisørprofilene

Profilene har fått 6 nye widgets hvor frisørene kan fylle ut nyttig informasjon som kan hjelpe kunder å ta en avgjørelse før de bestiller. For å fylle ut disse trykker man på Endre knappen øverst til høyre i profilen og føler instruksene som dukker opp.

Dersom du ikke ser Endre knappen må du sjekke at du har eierskap i profilen, og at du er logget inn med denne.


Nivå

I denne widgetten kan man hente ut informasjon som Adam og Eva Gruppen hr definert om nivået frisøren er på. For å endre nivå trykker man på Endre knappen øverst til høyre i profilen og velger riktig nivå.


Om meg

Her kan frisører skrive en personlig tekst om hvem de er og de man interesserer seg for. Hvis en reiseglad kunde besøker en frisør som skriver at de har vært på jorden rundt reise, så kan det faktisk være en avgjørende for valg av frisør. Hyggelige og interessante samtaler hos frisøren er alltid hyggelig! For å endre teksten trykker man på Endre knappen øverst til høyre i profilen. Vi anbefaler å ikke bruke video, bilder og forskjellige tekst størrelser her da det fort kan rote til profilen.


Salonger

De fleste frisører jobber kun i en salong, men for de som er involvert i flere salonger viser vi hvilke salonger dette gjelder her. Dette bestemmes ut ifra hvilke salonger som har lagt til frisøren i våre frisører fanen sin. Skulle det dukke opp noe som ikke stemmer her ber vi om at det rapporteres til support@bloc.net


Kompetanser

I kompetanse widgetten kan frisører legge til en rekke ulike kompetanser for å gi et bedre bilde av hvilke behandlinger de mestrer. For å legge til, endre eller fjerne kompetanser trykker man på Endre knappen øverst til høyre i profilen og krysser av de kompetansene man ønsker å vise i profilen. Et par retningslinjer for når man legger til kompetanse:

  • Alle frisører skal ha oppført kompetansene dameklipp, herreklipp, farger og striper.
  • Avdelingsleder eller frisør vurderer hvilke andre kompetanser som skal legges til, basert på om frisøren føler seg trygg på å kunne tilby disse behandlingene til kundene.


Utmerkelser

Her kan frisører fylle ut hvilke utmerkelser de har fått gjennom sin frisørkarriære. For å legge til utmerkelser trykker man på Endre knappen øverst til høyre i profilen og så på Legg til. For å fjerne trykker man x ikonet til høyre i listen, og for å endre må den først fjernes og legges til på nytt.

Kurs/Sertifikater

Her kan frisører legge inn hvilke kurs og sertifikater de har tatt. For å legge til kurs/sertifikater trykker man på Endre knappen øverst til høyre i profilen og så på Legg til. For å fjerne trykker man x ikonet til høyre i listen, og for å endre må den først fjernes og legges til på nytt.

Ønsker og forslag om kompetanser, utmerkelser eller kurs/sertifikater som bør legges til, endres eller fjernes sendes til celine@adamogeva.no for vurdering.

Fane 2: Bilder

I bilder fanen kan frisørene opprette album og laste opp bilder. Vi anbefaler å bruke dette som en portefølje og laste opp bilder av kunder man har klippet, hårmodeller man har klippet, konkurranser man har deltatt, etc. Frisørene kan også laste opp album med inspirasjon slik at kundene enkelt kan finne en referanse på hvilken frisyre de ønsker.




KUNDEPROFIL

Kundeprofiene er også endret. Disse vil ikke avdelingsledere benytte, men det er uansett fint å ha litt kjennskap til hvordan disse fungerer i tilfelle en kunde skulle stille noen spørsmål rundt disse.

Den viktigste endringen er at alt som ikke har noe med bestilling å gjøre er fjernet og det eneste en kundeprofil gjør er å gi kunden en oversikt over kommende timer, og tidligere bestilte timer.

Kunde har også fått mulighet til å avbestille timer på nett. Dette gjelder både timer som er bestilt over telefon eller i salong, og timer som er bestilt via online timebestilling.




FEILSØKING

For å enklere kunne hjelpe når noe går galt har vi samlet svar på noen av de vanligste spørsmålene. Skulle ikke noen av disse løse problemet ber vi om å sende en detaljert beskrivelse av problemet til support@bloc.net

Jeg skal legge til en frisør i salongprofilen som jeg vet har profil allerede, men når jeg søker dukker det ikke frisøren jeg leter etter opp.

Frisørene er ofte registrert med kun fornavn, med forkortelser, eller lignende, og det kan i enkelte tilfeller være vanskelig å finne den man leter etter. Her er et par ting du kan forsøke før du eventuelt kontakter support for hjelp:

  1. Søk etter e-posten som frisøren er registrert med. Ofte samme som de er registrert med i Hano.
  2. Søk på bare fornavn, bare etternavn, eller forkortelse på fornavn. F.eks “Kris” i stedet for “Kristoffer”.
  3. Dersom du har prøvd både metode 1 og 2 er frisøren mest sannsynlig opprettet på Adam og Eva Skolen sine sider og dukker derfor ikke opp i søk i salongene. Skulle tilfeller som dette dukke opp kan du sende info om hvilken profil det gjelder til support@bloc.net, så knytter vi profilen til riktig salong.

Jeg er administrator, men jeg ser ikke “Administrer profil” knappen i profilen til profilen jeg ønsker å administrere.

Administratorer i en salong kan kun administrere frisører som er knyttet til en av de 21 salongene, men de vil ikke kunne administrere frisører som er knyttet til Adam og Eva Skolen. Hvilken side profilen er knyttet til bestemmes ut ifra hvilken side de opprettet profilen sin på. Skulle tilfeller som dette dukke opp kan du sende info om hvilken profil det gjelder til support@bloc.net, så knytter vi profilen til riktig salong.


Comments

Logg inn for å skrive en kommentar.