Derfor dropper vi støtten for Internet Explorer 11

Posted by Ole-Marius on 11. Feb 2021


Vi dropper støtten for Internet Explorer 11

Vårt mål er å gi både besøkende og administratorer av nettsidene vi leverer en god brukeropplevelse. Internet Explorer 11 ble lansert helt tilbake i 2013, og er dermed milevis bak dagens moderne nettlesere både når det kommer til sikkerhet og støtte av moderne web teknologier. Det gjør at vi har valgt å droppe støtten, slik at vi kan følge med i tiden og gi deg den beste opplevelsen mulig. 

Noen av de tekniske begrensningene er:

  • Universell utforming krever mye ekstra ressurser i IE11.
  • Mange av rammeverkene vi benytter støtter ikke IE11 i sine nyeste oppdateringer. 
  • IE11 mangler støtte for moderne JavaScript og krever store mengder ekstra javascriptkode ("polyfills") som påvirker alle andre sin brukeropplevelse i negativ forstand.
  • Siden IE11 ikke videreutvikles er det en sikkerhetsrisiko forbundet med å bruke nettleseren. 

Vil min side bli påvirket? 

Dersom du er kunde og din side er levert av Bloc, altså alle sider som tilhører IdrettenOnline, SalongenOnline, AktivBedrift, Sjøfartsdirektoratet (idrett.sdir.no) samt en rekke enkeltstående sider, så vil din side bli påvirket. Dersom det er kritisk at Internet Explorer 11 støttes på din side, ta kontakt slik at vi kan finne en løsning. 

Alternativer til Internet Explorer

Dersom du har Windows 10, så vil du ha Microsoft Edge installert sammen med Windows. Andre gode alternativer er Google Chrome og Mozilla Firefox

Flere som har droppet støtten

Vi er ikke alene om å kutte støtten til Internet Explorer 11. Noen av de mest kjente produktene som har droppet støtten er Microsot Teams, Microsoft 365, Youtube, GitHub, Meetup, Slack, Zendesk, Trello, Atlassian, Discord, Spotify, Behance, Wix, Huddle, WhatsApp, Google Earth, Yahoo, Dropbox, Zoom m.m. 

I Norge har også HelseNorge, SparebankenVest og Nordnet droppet støtten av de vi vet om. Trolig er det mange fler.  


Comments

Logg inn for å skrive en kommentar.